Performance Lab 2: Collectieve Masterclasses

Module code
M-MA-MTCM2
Curricular domain
Practical Classes
Credits
12
Group size
n/a
Number of course weeks
n/a
Class duration
n/a
Total contact hours
100
Study load
236

Form / content / level

Prerequisites
Toegelaten tot het tweede jaar
Competencies
hangende
Aims
De student stelt persoonlijke leerdoelen vast in overeenstemming met de vaardigheden en algemene doelstellingen zoals vermeld in de Competentiematrix Master of Music.
Relation to other modules
De keuze voor de programma's en (gast)docenten wordt afgestemd op de studieplannen die worden geschreven in Connecting the Dots.
Content
Studenten werken in de labs toe naar beroepsproducten (concerten, optredens, presentaties, producties, performances, innovatieve producten, etc.). Ze doen praktijkgerichte ervaring op door het uitvoeren van opdrachten/projecten. Verdiepend artistiek onderzoek loopt als een rode draad door het gehele programma van de Master Muziektheater.
Performance lab bestaat uit een collectief programma en eigen productie of performance. Hier wordt het Collectieve programma toegelicht.

Het Collectieve programma bestaat uit masterclasses van (gast)docenten uit het vakgebied die gezamenlijk het profiel van de Master Muziektheater vertegenwoordigen. Via diverse werkvormen vergroot en verdiept de student de praktische en theoretische kennis van muziektheater, performance, en conceptontwikkeling, evenals het inzicht in de eigen kansen en kwaliteiten.
De invulling hangt af van de leerdoelen die de studenten hebben geformuleerd in hun studieplan.

Het hoofd van de opleiding stelt in overleg met de mentoren het collectieve programma samen waarbij de leerdoelen van de studenten leidend zijn.
De gastdocent geeft de masterclass. De mentor en het hoofd van de opleiding wonen de presentaties aan het eind van elk blok bij.
Mode(s) of instruction
Colleges, casussen, praktijkopdrachten, discussie, training, workshops, werkplaats, zelfstudie, presentatie, reflectie, bezoek aan repetitie, instelling en/of locatie, etc.
Material & Tools
Bestudering van de canon Muziektheater opgesteld door het docententeam, bestaande uit trailers, muziek, literatuur en theaterstukken, evenals de vakliteratuur en andere bronnen die door (gast)docenten wordt aandragen.
Student activity
Voorbereiding op basis van een opdracht van de gastdocent, actieve bijdrage, tussentijdse opdrachten, bezoek aan locatie/ theater/ productie, afhankelijk van de inhoud van de masterclass. Afsluitende presentatie (gesprek, scene, compositie, installatie) + reflectie.

Examination and assessment

Mode(s) of assessment
Summatief: bewijsmateriaal van je ontwikkeling (performance, scene, compositie(fragment), installatie, etc.) en een reflectie daarop. Bewijsmateriaal kan zijn: een presentatie, verslag, opname (van performance, gesprek, ...), etc.
Criteria
De beoordelingscriteria hangen af van de leerdoelen die in het studieplan geformuleerd zijn en de competentie matrix.
Zie ook MaMu Muziektheater, Beoordelingsformulier Collectief programma jr 1 en 2.
Pass requirements
De beoordeling is voldaan / niet voldaan.
Examination procedure
Toetsing vindt plaats na elk blok door mentor en betreffende interne of externe docent. De student krijgt mondelinge feedback van mentor en docent na afronding van elk blok.
Resit options
Het uitvoeren van een alternatieve of aanvullende opdracht.

Module summary

In het Collectieve programma biedt de opleiding masterclasses aan van (gast)docenten uit het vakgebied die gezamenlijk het profiel van de Master Muziektheater vertegenwoordigen. De interdisciplinaire werkweek met andere Master programma's maakt hier ook onderdeel van uit.